Stránky

nedeľa 21. októbra 2012

Ako dosiahnuť prijateľnú cenu reštauračného dizajnu ?



Akceptovateľnú cenu nie je správne dosiahnuť len za pomoci osekávania konštrukčných nákladov. Dôležitejším  faktorom je, aby firma ktorá navrhuje projekt našla cit pre koncept reštaurácie. Náš tím chápe potrebu vytvorenia umeleckého dojmu vo vašej reštaurácii. Cenovo prijateľný reštauračný dizajn musí vždy zahŕňať
päť zmyslových vnemov (zrak, chuť, dotyk, sluch a vôňa)  pre ucelený zážitok hostí. Týchto päť zmyslov je nevyhnutných pre vytvorenie pravého gurmánskeho zážitku hosťa. Každý jeden aspekt je rovnako dôležitý ako ten druhý. Ľudia sa dnes do reštaurácie nechodia len stravovať ale aj  pozrieť, vypočuť, zabaviť, najesť, napiť a uvoľniť. Tento zmyslový prejav a štýl môže byť dosiahnutý aj v malých reštauráciách, baroch a kaviarničkách nielen v hoteloch a top reštauráciách.
Zle koncipovaný a urýchlený dizajn reštaurácie môže byť nočnou morou pre prevádzku. Ak dispozičný návrh kuchyne nie je dobre premyslená, môže ľahko vytvárať zbytočné náklady na pracovnú silu a negatívne ovplyvniť produktivitu práce. Nesprávne navrhnuté zariadenia môžu byť veľmi nákladné a odrazí sa to na spotrebe energií  čo sa odrazí vo zvýšených prevádzkových nákladoch. Robiť dodatočné úpravy pri odstraňovaní týchto nedostatkov si vyžiada nemalé finančné náklady. Vytvoriť dobrý a odborný dizajn je základom pre cenovo dostupné zariadenie reštaurácie.
Použiť jednu osobu alebo firmu pre úplný návrh reštaurácie nie je vždy dobrý nápad. Všeobecne povedané existuje niekoľko typov návrhárov, ktorý môžu byť zapojený a prizvaný do návrhu reštaurácie – architekt, konzultant pre stravovanie /zvyčajne profesionálny šéfkuchár/, dizajnér, grafik a odborník v oblasti technológií. Mnohokrát si cenovo dostupný dizajn vyžaduje podporu ďalších odborníkov z oblastí – audio/vizuálnej, osvetlenia, alebo vzduchotechniky aby sme vymenovali aspoň niektorých. Väčšina týchto odborníkov bude spadať pod záštitu hlavného architekta. Kľúčovým prvkom pre cenovo dostupný dizajn reštaurácie ale stále ostáva schopnosť jasne pochopiť a interpretovať vízie majiteľa / prevádzkovateľa. Tým sme chceli povedať že každý môže dosiahnuť  prijateľnú cenu dizajnu reštaurácie, ale bez pochopenia konceptu a vízie sa nepodarí vdýchnuť reštaurácii prirovnanie,, Skvelá“.
Už v nasledujúcom článku vám priblížime niektoré kľúčové body pre vytvorenie cenovo dostupného dizajnu...
Ďalšie užitočné informácie môžete nájsť na našich stránkach - www.gastrodizajn.sk a www.gastrodirect.sk
 

1 komentár: