Stránky

pondelok 22. októbra 2012

4 rady pre vytvorenie prijateľnej ceny vašej reštaurácie

1.  Pochopenie vašej koncepcie a vízie.

Zdokumentujte vašu koncepciu do detailov. Ak neviete čo sa snažíte dosiahnuť, nebude to vedieť ani váš návrhársky tím. Cenovo dostupný reštauračný dizajn môže byť dosiahnutý, ako náhle budete mať spracovanú stručnú koncepciu vášho menu. Pretože dizajn kuchyne a úroveň vybavenia je
priamo viazaná na vaše menu. V počiatočných fázach sú zväčša zapojené dve firmy. Prvá je architektonická kancelária a druhá
je z oblasti veľkokuchynských zariadení tzv.food service poradenská / projekčná firma napr.GastroDizajn. Tieto spoločnosti môžu byť najaté samostatne, ale nemusí to byť pravidlom. V konečnom dôsledku musia tieto spoločnosti medzi sebou úzko komunikovať, aby boli schopné vytvoriť cenovo prijateľný návrh pre investora. Na Slovensku je na to pekné porekadlo ,,viac hláv viac rozumu“
2.      Začína to rozhovorom s niekoľkými architektonickými firmami
Architektonická kancelária, ktorú si najímate musí byť schopná vyvolať niečo ako reštauračný dizajnový zážitok. Existuje veľa nástrah a otázok, s ktorými sa musí dobrý architekt vysporiadať, aj napriek tomu dokáže o svojom návrhu rozprávať konštruktívne a s nadšením. Neskúsený architekt vytvorí desivé scenáre pre celí projekčný tím, čím zapríčiní zdržanie pri realizácii a v nákladoch sa stane nočnou morou pre investora. Architekt ktorého si vyberiete by mal zostavovať zvyšok projekčného tímu v rátane konzultanta pre stravovanie. /obyčajne dôveryhodný šéfkuchár/.
Či ste stavbou od základu, alebo rekonštruujete existujúce priestory, architekt je zásadný článok pre vytvorenie dobrého dizajnu pre vašu víziu. Nie je nezvyčajné, aby sa vytvorilo niekoľko kresieb a návrhov. Pokračujte v procese kreslenia, kým sa vaša vízia nestane realizovateľnou.
3.      Konzultácie a objednanie poradenskej firmy ktorá má skúsenosti v reštauračnom dizajne
Návrhársky tím z oblasti reštauračného dizajnu potrebuje architektonický priestor, ktorý musí využiť funkčne s ohľadom na využiteľnosť plochy. Tento tím by mal byť zapojený do všetkých rozhodnutí ohľadom priestoru, vrátane baru, zázemia, posedenia a dokonca aj toaliet.
Tím dizajnu reštauračnej kuchyne vytvorí špecifikáciu jednotlivých prístrojov z maximálnym ohľadom na podávané jedlá a menu reštaurácie. Vytvorí mechanické plány pre architekta a dodávateľov interiéru.  Dodá podklady pre konštrukčné priečky, stavebno-inštalačné práce a predloží všetky dokumenty, ktoré zabezpečia spojenie konceptu a vízie investora. Prenájom skúseného dizajnéra reštaurácii je absolútne nevyhnutný krok, ku cenovo dostupnej reštaurácii. Vďaka vysokým realitným nákladom a nákladom na pracovnú silu, vás nesprávne využitie priestoru môže stáť váš úspech.
4.      Prečo najímať reštauračného konzultanta a reštauračného dizajnéra?
Dobre navrhnutý objekt bude využívať každý štvorcový meter priestoru strategicky a efektívne. Profesionálne stanovený priestor nemrhá energiou vášho budúceho tímu. Na zmysli hosťa vplýva vo veľkej miere dizajn reštaurácie. Zákazník ale aj zamestnanec by mali mať pocit že sa nachádzajú v prostredí s priateľskou atmosférou. Nechajte reštauračného dizajnéra určiť zodpovedným spôsobom, aké zariadenia majú byť vo vašej reštaurácii použité. Potom pri výberovom konaní môžete rozhodnúť, či sú adekvátne vášmu rozpočtu. Kombinácia skvelého architekta a reštauračného dizajnéra vám zaistí, cenovo dostupný dizajn a efektívny pracovný priestor. Ich spoločnou snahou musí byť zachytenie všetkých klientových vnemov  zraku, vône, dotyku a sluchu.
  • Konštruktívny prístup musí byť súčasťou pôvodného procesu plánovania
  • Skúsený dizajnér musí pochopiť podstatu cenovo dostupného dizajnu reštaurácie
  • GastroDizajn ponúka cenovo dostupné riešenia dizajnu reštaurácií 
 Ďalšie užitočné informácie môžete nájsť na našich stránkach - www.gastrodizajn.sk a www.gastrodirect.sk

     
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára